Inspiratie

Stappenplan voor het inrichten van je (nieuwe) woonkamer. Haal het beste uit je ruimte!

Monday, July 31, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Of je nu net verhuisd bent naar een frisse, nieuwe woning of simpelweg je huidige woonkamer wilt transformeren, het creëren van een uitnodigende en prachtig ingerichte leefruimte kan een uitdaging zijn. Met dit stappenplan ontdek je hoe je jouw woonkamer omtovert tot een oase van comfort en stijl, waar je heerlijk kunt ontspannen, gasten kunt ontvangen en talloze mooie herinneringen kunt maken. 

Stap 1: Inspiratie en stijlkeuze 

Maak de eerste stap tot een prachtig ingerichte woonkamer door inspiratie op te doen. Blader door interieurtijdschriften, online platforms en sociale media om verschillende stijlen te ontdekken die je aanspreken. Maak een moodboard om een duidelijk beeld te krijgen van de gewenste uitstraling.

Tip: heb je moeite met het vinden van jouw stijl? Vul dan de gratis Thuis in woonstijlen quiz [https://www.thuisinwoonstijlen.nl/quiz] in en ontvang jouw persoonlijke stijl-moodboard! 

Stap 2: Ruimteanalyse 

Neem de tijd om je woonkamer grondig te analyseren. Meet de afmetingen op en let op kenmerken zoals ramen, deuren en eventuele ingebouwde elementen. Identificeer de beste plekken voor belangrijke meubelstukken, zoals banken, salontafels en entertainment.

Stap 3: Indeling en flow 

Bepaal de ideale indeling van je woonkamer op basis van de ruimteanalyse. Zorg ervoor dat de meubels op een manier geplaatst worden die een goede doorstroming en gemakkelijke toegang tot alle gebieden mogelijk maakt. Of creëer zones voor specifieke activiteiten, zoals entertainment, lezen of werken. 

Stap 4: Kleur en verlichting 

Kies de juiste kleuren voor je woonkamer die passen bij de gekozen stijl en de gewenste sfeer. Vergeet niet het belang van verlichting; gebruik verschillende lagen van verlichting om de ruimte goed te verlichten en een gezellige ambiance te creëren. 

Stap 5: Meubelselectie 

Nu je de stijl en indeling in gedachten hebt, is het tijd om je meubels te kiezen. Investeer in kwaliteitsstukken die comfortabel zijn en lang meegaan. Combineer verschillende texturen en materialen voor visueel belang en een uniek karakter. 

Stap 6: Functionele opslag 

Woonkamers kunnen snel rommelig worden, dus zorg voor voldoende opslagruimte om je spullen netjes op te bergen. Gebruik slimme opbergoplossingen zoals wandplanken, ladekasten en multifunctionele meubels. 

Stap 7: Persoonlijke accenten en decoratie 

Maak je woonkamer persoonlijk en uniek door decoratieve accenten toe te voegen, zoals kussens, tapijten, kunstwerken en planten. Deze elementen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. 

Stappenplan nieuwe woonkamer - Persoonlijke accenten

Stap 8: Finishing touch 

Breng de laatste aanpassingen aan en loop je woonkamer opnieuw door om te zien of alles naar wens is. Pas aan waar nodig en voeg eventueel nog enkele details toe om de inrichting compleet te maken. 

Met dit stappenplan ben je goed voorbereid om je woonkamer om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte waar je graag tijd doorbrengt. Onthoud dat het inrichten van je woonkamer een creatief proces is, dus wees niet bang om te experimenteren en je persoonlijke smaak te laten zien. Veel plezier met het creëren van jouw droomwoonkamer!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.