Inspiratie

Welk gordijn past bij jouw woonstijl?

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Gordijnen maken het interieur. Ze zijn de sfeermakers die de uitstraling van jouw woning compleet doen voelen. Het is dus belangrijk om een set gordijnen te kiezen die goed past bij de rest van jouw woonstijl. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben onze interieur specialisten de juiste gordijnen bij iedere woonstijl gezocht en een advies samengesteld. Lees je mee?

Modern Minimal
In een minimalistische interieur worden rust, licht en ruimte feilloos met elkaar gecombineerd. Natuurlijke materialen in een lichte tint, zoals jout, wollen katoen vormen de basis in deze woonstijl.

In de zoektocht naar gordijnen is het dus goed om de natuurlijke elementen als uitgangspunt te nemen. Daarnaast is een mooi lichtspel ook iets wat jouw minimalistische interieur naar een niveau hoger tilt. Vitrage gordijnen in een lichte aardetint zijn voor deze woonstijl daarom ideaal.  

New Classic
In een New Classic woning wordt het mooie van vroeger gecombineerd met deluxe en het comfort van nu. Hierbij is het van belang dat de gordijnen bijdragen aan het chique hotelgevoel.

Door te kiezen voor een rijke gordijnstof als velours, wordt dat hotelgevoel algauw realiteit. Wanneer je een veloursstof vindt die ook nog eens een verzadigde kleur heeft als Merlot Red, Perfect Purple of Deep Blue is ook het romantische aspect in jouw interieur een feit. Met de gordijnen collectie van De Ploeg heb je hierin zeker kans van slagen.‍



Soft Industrial
Om de juiste combinatie tussen soft en stoer te behouden in een SoftIndustrial interieur is het van belang dat de gordijnen sfeer in de woning brengen. Om het geheel wat op te fleuren, kies je het liefst voor een gordijn in een mooie aardetint als Soft Beige, Smoky Brown of Dark Green. In de collectie van Kendix Allure vind je mooie varianten in deze kleuren.

Wat ook fijn werkt in deze woonstijl is een combinatie van inbetweens en jaloezieën om ook in je raamdecoratie de balans tussen robuust en sfeervol te behouden. Ga hierbij voor inbetweens in een lichte aardetint en houten jaloezieën in een donkere tint van bijvoorbeeld Luxaflex.

Happy Young
Wanneer een Happy Young interieur op de juiste manier is afgestyled, ervaart iedereen die er binnenloopt direct een energie boost. Alle elementen in deze woonstijl dragen bij aan dit gevoel. Zo ook de gordijnen.

Gordijnen in vrolijke tinten als Grey Green, Happy Yellow of Coral Blue werken goed in dit interieur, vooral de matte versie van deze kleuren. Om het speelse effect nog meer te versterken, kies je voor overgordijnen in een vrolijke kleur in combinatie met jaloezieën in een contrasterende kleur.

Pure Natural
De woonstijl Pure Natural kenmerkt zicht door lichte kleuren die door het hele interieur terug te vinden zijn. Zo ook in de gordijnen. Door het gebruik van natuurlijke materialen en het binnenlaten van veel licht staat deze woonstijl helemaal in lijn met de natuur.

Het zal je dus niet verrassen dat hierbij de keuze voor lichtdoorlatende gordijnen een goede is. Met vitrages kun je perfect spelen met lichteffecten.Kies hierbij voor een lichte aardetint als Sand beige, Nude Pink of Soft Beige.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.